Filmovi online sa prevodom


Julieta n/A

Kategorija: Drama / Romance
IMDB Rating: 7.2 Votes: n/A | Runtime: 1h 39min |
Uloge: Adriana Ugarte / Michelle Jenner / Rossy de Palma / Emma Suárez / Inma Cuesta / Pilar Castro / Daniel Grao / Darío Grandinetti / Nathalie Poza / Agustín Almodóvar / Susi Sánchez / Bimba Bosé / Mariam Bachir / Priscilla Delgado / Jorge Pobes
Zemlja: n/A | Jezik: n/A
Reziser: n/A | Premijera: 21 December 2016 (USA) | Officijalno: Official site / Official Site [Spain]
Kategorija: Drama / Romance

IMDB TRAILER

Uputstvo za gledanje filmova

Opis

Julieta je srednjih godina žena koja živi u Madridu sa svojim dečkom Lorenzo. Oni odlučuju da se presele u Portugalu kada Julieta slučajno sazna da je njena kćerka Anita živi u Švicarskoj, gdje je on oženjen i ima troje djece. Slomljeno srce, nakon 12 godina odsustva iz njene kćerke, Julieta otkazao putovanje u Portugal, i odlučuje na bilo koji način da pronađete svoju kćer. Međutim, ova potraga će ih dovesti do loše uspomene iz prošlosti, koji će je dovesti do ruba svoje depresije, kada sazna koliko loše zna svoju kćer. Hoće li će Julieta upravljati da se nose sa svojom prošlošću i pronađe svoju kćer, ili će biti pretučen od sebe?

Ovaj film je nešto drugačija od ostalih koje smo do sada dao direktor Pedro Almodovar. On ne sadrži ni trunke smijeha. Umjesto toga, dobili smo vrlo emotivna priča o majci i njenoj iskidan odnos sa svojom kćerkom, koja se proteže od početka, na iznenađujući kraj.

Da li je problem nedostatak za humor? Ne baš. Almodovar filmova kontinuirano razvijaju u novom stoljeću, i iako možda ne predstavlja vrhunac njegove karijere, oni ukazuju na značajne promjene od pomalo smiješno, glupo filmova koji je radio u 1980-ih i 90-ih godina. Ali, u stvari, svi njegovi filmovi su u suštini filmova o likovima koji pokušavaju da bude potpuno slobodan. Prvo su pokušali da sruše ostaci tradicionalne vere u Španiji, a njegov kasniji rad ograničen na pojedinačne likove i njihova ograničenja - oni vole pogrešnu osobu, ili ne želite dovoljno, ili ne dovoljno.

"Julieta" se razlikuje od svih ovih filmova je još jedna stvar - to je prilagođen iz drugog posla, nešto što Almodovar je učinio samo dva puta. U ovom, njegov 21. film, on pozajmljuje materijal od tri priče Alice Munro u svojoj knjizi "Runaway". Osim toga, ovaj put u glavnoj ulozi Almodovar daje dvije žene s kojima nikada nije radio - Emma Suarez i Adriana Ugarte. Šef očito pokušava očistiti kuću - imamo nove priče, nova lica, nove stilove. Međutim, još uvijek postoje elementi Almodovarskih poznat filmova - veličanstven melodrama sa pregršt emocija, tajni, kajanja, a na kraju i moguće pomirenje. Također, film ima vrlo komplikovan Timeline koji stalno bježi u prošlosti i sadašnjosti - kao i većina drugih Almodovar filmova.

Alfred Hithcock jedan od Almodovar inspiracija. "Julieta" ima napon triler, iako se fokusira na emocije žena - nešto što Hitchcock nikada nije u potpunosti razumio. Žene su posebna tema Almodovara - gotovo nema interesa kod muškaraca, u dramatičnim smislu. U "Julia", on nam pruža priču u kojoj možemo vidjeti cijenu morate platiti ženu za ljubav i tuga nasilja. Iako nije jedan od njegovih najboljih filmova, to je i dalje u znaku dva velika nastupe vodećih glumica, ali je očigledno da Almodovar film nikada radi, osim ako nije bio posebno stalo materijala i likovi koji su u njemu. Stoga, ako ste ljubitelj karatkernih melodrame, ovo će biti za vas biti prava poslastica.
Postavio: admin | Kategorija: Drama Romance | Pregleda: 1,232 | Komentari: 1

Pošaljite vaš komentar

* Molimo neka vam postovi budu čisti, maksimalno 400 znakova.


Komentari

Budite prvi koji ćete komentirati video.

Tagovi

NOTICE!
  Watch movies online.
  Watch movies with your subtitles.
  HD movies - Watch Movies in High Definition.
  Watch all your favorite Movies and TV shows online for FREE.

 • Filnovionlinesaprevodom.net DOES NOT! stream videos or host content of any kind, the videos you watch are hosted and shown from sites such as YouTube, Tudou, Megavideo, etc. Any videos shown on 3rd party websites have passed their own stringent internal vetting procedures and as such are assumed as fully authorized for publication by the content owners.
 • Filnovionlinesaprevodom.net is not responsible for content of external internet sites.
 • Filnovionlinesaprevodom.net is not responsible for the availability of such third party web sites. The content of such third party web sites is beyond our control. We neither endorse, make any representations nor accept any liability (whether direct or indirect) for such third party web sites or their content, products or services offered at those web sites, or by their sponsoring companies.
powered by Extreme Design Studio