Filmovi online sa prevodom


Don't Breathe n/A

Kategorija: Crime / Horror / Thriller
IMDB Rating: 7.4 Votes: n/A | Runtime: 1h 28min |
Uloge: Stephen Lang / Jane Levy / Dylan Minnette / Daniel Zovatto / Emma Bercovici / Franciska Töröcsik / Christian Zagia / Katia Bokor / Sergej Onopko / Olivia Gillies / Dayna Clark / Athos / Astor / Nomad
Zemlja: n/A | Jezik: n/A
Reziser: n/A | Premijera: 26 August 2016 (USA) | Officijalno: Official Facebook / Official site
Kategorija: Crime / Horror / Thriller

IMDB TRAILER

Uputstvo za gledanje filmova

Opis

Rocky, mlada djevojka koja želi započeti bolji život za sebe i svoju sestru, pristaje da učestvuje u pljački kuće u vlasništvu bogatih slijepi. Ona se kreće u pljačku sa svojim dečkom Moneyjem i njegov prijatelj Alex. Iako na prvi pogled izgleda kao vrlo jednostavan zadatak i lako novac, tri ubrzo shvatio da slijepac koji je vlasnik kuće nije tako bespomoćan. Stvari uskoro postati vrlo neugodan kada shvatite da je ovo daleko opasniji neprijatelj nego što su mislili. Sada, zarobljen u kući, bez pomoći, tri mora pronaći način da pobjegne prije nego što postanu najnovije žrtve slijepih osoba.

Kada se to režiser Fede Alvarez premijerno ranije ove godine na festivalu "South by Southwest", on još uvijek nije imao službeni naziv - sve do nekoliko dana kasnije objavio da neće biti pod nazivom "Ne udisati". Ovo ime može podsjetiti neke ljubitelje čuvenog triler od 1967. "Wait Until Dark", u kojoj je naizgled bespomoćan Audrey Hepburn braniti od pokušaja ubistva. Zaista, "ne udisati" je kao "Wait Until Dark" na steroidima - odličan triler koji se oslanja na neverovatan preokret. Ali, nakon ovog prvog dijela, ovi filmovi su potpuno odvojeni - "Ne udisati" u svojim kasnijim djelima donosi gomilu grafičkog nasilja da neće biti teško za svakoga gledati.

Lako je suosjećaju sa čovjekom koji odlučuje da se bore ovi mladi lopovi koji pokušavaju da opljačkaju. Ali zadovoljstvo da ste dobili u trenutku kada je okrenuo stvari protiv njih će brzo biti ponovo preokrenuti. Alvarez i njegov pomoćnik scenarista Rodo Sayagues pružanje prve od nekoliko narativnih zamki - dovoljno je reći da je ono što je slijepac stalno zaključan u svom sigurnom samo zagrevanje za ono što se krije u svom podrumu. Otkrivenje da ovaj film donosi potpuno ludi i ekstremna, ali i svakako je potrebno - to je brz, snalažljiv način za održavanje borbu do smrti i igra mačke i miša između plijen i lovac, a između ekipa filma i publike.

Ali ovo je igra u kojoj je Urugvajac Alvarez, koji je režirao remake "The Evil Dead", pravi majstor, tokom cijelog 88. minuti filma. On je odličan u izgradnji napetosti u malom prostoru, i stavljanje njegovi likovi u ugao u jednom trenutku, samo do druge tačke visi sa prozora. Kroz film on je organizovanje glatku pokreta kamera koje ova dvokatnica pretvorena u labirint ludila, pa čak i najmanji zvuk - škripa pod i šaputanje - pretvara se upozorenje o dolasku katastrofa.

Međutim, ne bi se usudio reći da "ne udisati" zbog nijemog filma. Na kraju, on zvuči kao simfoniju krike i razbijenog stakla, koji je ubrzo pridružio i zvuke pucnjave, lajanje pasa i na kraju izdao i olakšanje od strane publike. Zaista, ovaj film je vrlo napeta, i da će ni u jednom trenutku ne dozvoljava da se odmorite od stalnog lova koja se odvija između glavnih likova, do zadnjeg trenutka. Njegova sjajna ideja i sjajan i šokantan preokret zaista su vrlo osvježavajuće u žanr koji je već postao vrlo predvidljiv, pa ako ste ljubitelj trilera, horor filmova i ne smeta komad od krvi i mesa, nemate zašto čekati da gledam ovaj film.
Postavio: admin | Kategorija: Crime Horror Triller | Pregleda: 654 | Komentari: 1

Pošaljite vaš komentar

* Molimo neka vam postovi budu čisti, maksimalno 400 znakova.


Komentari

Budite prvi koji ćete komentirati video.

Tagovi

NOTICE!
  Watch movies online.
  Watch movies with your subtitles.
  HD movies - Watch Movies in High Definition.
  Watch all your favorite Movies and TV shows online for FREE.

 • Filnovionlinesaprevodom.net DOES NOT! stream videos or host content of any kind, the videos you watch are hosted and shown from sites such as YouTube, Tudou, Megavideo, etc. Any videos shown on 3rd party websites have passed their own stringent internal vetting procedures and as such are assumed as fully authorized for publication by the content owners.
 • Filnovionlinesaprevodom.net is not responsible for content of external internet sites.
 • Filnovionlinesaprevodom.net is not responsible for the availability of such third party web sites. The content of such third party web sites is beyond our control. We neither endorse, make any representations nor accept any liability (whether direct or indirect) for such third party web sites or their content, products or services offered at those web sites, or by their sponsoring companies.
powered by Extreme Design Studio